Verlengde Herckenrathweg 22 6681 DJ Bemmel
06 - 51 29 33 88
hanneke@burohoetmer.nl

Mindfulness voor jongeren

‘Aandacht’ is het sleutelwoord in de training mindfulness voor jongeren. Ik werk volgens de methode ‘Aandacht werkt!’ van Eline Snel.

Mindfulness staat voor leven met aandacht. Maar ja, met je telefoon, school, vrienden, bijbaantje, sport en uitgaan valt leven met aandacht niet mee. Het is al snel: leven. Punt. Verder geen tijd om ergens bij stil te staan. Toch moet je dat doen. 

Mindfulness, leven met aandacht voor wat je doet, zal jou helpen. Je leert hoe je je beter kunt concentreren, hoe je omgaat met je gevoelens en hinderlijke gedachten. Ook als je je erg onzeker voelt, voor het maken van toetsen of in je examenjaar, zal mindfulness je helpen.

"Ik heb altijd niet normaal veel stress voor toetsen en zo. Toen ik laatst een speech moest houden, concentreerde ik me een paar minuten op de ademhaling en lukte het daarna om rustiger te blijven. En had ik een goed cijfer!"
"Het was fijn om te kunnen en durven vertellen over het gepest op school. Iedereen was stil"

In tien trainingen gaan we in een kleine groep van maximaal acht personen aan de slag. Aan bod komen onder andere je gevoelens, je zintuigen, je gedachten en hoe je ze het beste kunt gebruiken of hoe je ermee kunt omgaan. Zo kun je bij jezelf nagaan hoe het met je gaat als je je gevoel vergelijkt met een weerbericht. Is het stormachtig, koud of juist warm? Wat gebeurt er met een storm buiten? Die waait over. Dat geldt ook voor jouw gevoel!

Mindfulness en ADHD

Heb je een brein dat anders werkt dan dat van de meeste mensen om je heen, bijvoorbeeld omdat je iets uit het autistisch spectrum hebt of ADHD/ADD, dan ben je net zo welkom. Juist jij kunt veel hebben aan deze aandachtstraining.

Elke bijeenkomst duurt een uur. Leeftijdsgenoten die je voorgingen ervaren tijdens de trainingen erkenning en herkenning bij elkaar en bij mij.

Mindfulness en school

Naast de trainingen die ik geef, ben ik ook begeleider passend onderwijs en kom dus veel op scholen. Daar zien ze steeds meer leerlingen die zich dankzij mindfulness beter kunnen concentreren en die zich over het algemeen fijner voelen, beter in hun vel zitten. Je leert hoe om te gaan met situaties die je lastig vindt. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor je omgeving, zoals vrienden, ouders en docenten. Ouders en docenten geef ik ook tips waar jullie alle drie iets aan hebben.

Neem contact op als je wilt weten
of deze training iets voor jou is!