Verlengde Herckenrathweg 22 6681 DJ Bemmel
06 - 51 29 33 88
hanneke@burohoetmer.nl

1

Lieve ouder

Het valt niet altijd mee om je kind te zien worstelen tijdens het opgroeien. De puberteit heeft van zichzelf al lastige kanten en als je kind sowieso al last heeft van zichzelf of zijn of haar omgeving, wordt het er niet eenvoudiger op. Dus is het logisch dat je zoon of dochter iets gaat doen waar hij of zij behoefte aan heeft.

De een keert in zichzelf, gaat gamen, de ander wordt juist luidruchtig en laat emoties ongefilterd door. In beide gevallen (en alle varianten daartussen) blijft het belangrijk in contact te blijven met je kind. Is je kind een gamer, ga er dan eens naast zitten. Wat gebeurt er in zo’n spel, met wie spelen ze (al kun je de tegenspeler niet zien, ze weten er wel íets over te vertellen), waarom is het zo leuk, waar is hij of zij sterk in?

Voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs geef ik trainingen mindfulness. In tien weken gaan we in een klein groepje aan de slag en
leren ze om de dingen met aandacht te doen. De ervaringen tot nu toe leren dat de jongeren al blij zijn met de her- en erkenning binnen de groep. Maar natuurlijk gaan we ook aan het werk. Hoe ga je om met dat volle hoofd, hoe kun je je beter concentreren op school?

Het helpt wanneer ouders hun kind begrijpen, kennen en weten wat hij of zij nodig heeft. Dus vergeet niet dat jullie rol hartstikke belangrijk is, al laten ze dat zelf misschien niet meer zien.

Op deze pagina lees je meer over de training mindfulness. Wil je weten of dit ook iets voor jouw kind is, neem dan contact met mij op.